(oud) nieuws

Nieuwe tarieven

Als gevolg van de sterk gestegen brandstofprijs waren wij genoodzaakt om onze tarieven per 1 juli 2022 te moeten aanpassen.

Enkele bestemmingen vervallen

Met ingang van januari 2020 brengen wij geen passagiers meer naar station Sittard en ook niet meer naar station Heerlen. Wel kunnen wij u naar station Schinnen of station Nuth brengen.

Met ingang van januari 2020 brengen wij geen passagiers meer naar het Vista College in Sittard.

Belbus Schinveld wordt Wensbus Beekdaelen

Met ingang van januari 2020 hoort de Belbus van Schinveld bij Wensbus Beekdaelen. Zo kunnen de inwoners van Schinveld ook gebruik maken van de faciliteiten van Wensbus Beekdaelen. En inwoners van andere dorpen kunnen met de Wensbus naar Schinveld rijden. Met deze samenvoeging beschikt Wensbus Beekdalen over 3 bussen èn over extra chauffeurs.

Nieuw telefoonnummer

Met ingang van 20 februari 2019 heeft de Wensbus een nieuw telefoonnummer in gebruik genomen. Het oude nummer (06 4602 7610) blijft nog een tijd in gebruik (doorgeschakeld) maar zal op termijn vervallen. Het is dus de bedoeling dat u nu naar 046 2060666 belt zoals overal op deze website is vermeld. De Wensbus was vaak moeilijk bereikbaar in verband met een bezette lijn. Dit is nu verbeterd met de ingebruikname van een telefooncentrale.

Wensbus doneert Wensbank aan IVN

– In De Wensbus Zit Je Goed –

14 februari 2019: Wensbus Beekdaelen draait grotendeels op subsidies van de provincie Limburg en de gemeente. Daarvan wordt de bus en de brandstof betaald. Daarnaast zijn er eigen inkomsten uit de ritgelden die o.m. besteed worden aan diverse kantoorkosten, drukwerk, telefoon en onkostenvergoedingen voor de vrijwilligers. Als we zuinig zijn kunnen we daar wat van overhouden en dat wordt dan besteed aan een goed doel. Zo doneerden we eerder een gift voor de wens-ambulance. Ook vorig jaar hielden we wat over en het bestuur wilde dat graag besteden aan een doel binnen de gemeente. De keuze viel op een donatie aan het IVN voor een bank langs een gewild wandelpad.

Gekozen werd voor een plek langs het pad aan de Krekelbergweg, voorbij de tennisbanen in Oirsbeek, waar wandelaars graag gebruik van maken. Nu kunnen ze daar een rustpauze nemen op een rustiek bankje met mooi uitzicht op de Schatsberg.

Op 14 februari 2019 werd het bankje officieel overgedragen door Jos van Bilsen, de voorzitter van Stichting Wensbus Schinnen aan Dré Kuypers, de voorzitter van IVN Beekdaelen Schinnen.

Bijzondere gasten op 5 december

Onze voorzitter is niet te beroerd om Sinterklaas, Hoofdpiet, Michelangelo en Gastpiet te vervoeren omdat Amerigo er niet bij was!

Uitbreiding routes

Met ingang van 1 juni 2018 kunnen inwoners van Hulsberg en Schimmert ook gebruik maken van de wensbus van Beekdaelen.

Wensbus Schinnen wordt Wensbus Beekdaelen

De wensbus is een groot succes! Zo succesvol zelfs, dat hij inmiddels is omgedoopt tot Wensbus Beekdaelen. Wethouder Roy van der Broek heeft de nieuwe bus voorafgaand aan een van de eerste ritjes gepresenteerd, samen met chauffeur en penningmeester Guus Larue. Afgelopen maand (Maart 2018) bracht de wensbus 768 reizigers naar hun gewenste bestemming. De wensbus rijdt momenteel voor inwoners van de gehele gemeente Schinnen, aangevuld met Vaesrade, Nuth en Wijnandsrade. Het reisgebied van de wensbus strekt zich uit tot de grenzen van de fusiegemeente Beekdaelen. Daarnaast rijdt de wensbus naar een aantal puntbestemmingen buiten de gemeente. Momenteel kunnen inwoners van Schimmert en Hulsberg nog niet mee met de wensbus vanwege capaciteitsgebrek. Zodra dat is opgelost wordt dat in de plaatselijke bladen gepubliceerd. Inwoners van Onderbanken kunnen terecht bij de Belbus Onderbanken.

(uit: de Limburger: 03-11-2017)